Handels- och leveransvillkor

Köpvillkoren gäller för konsumenters köp av varor på Satana.se

Webbplatsen ägs och drivs av:

HK Medie Group ApS
CVR-nr. 41 26 07 34
Tømmergade 15A
DK-6830 Nørre Nebel

Tel. +45 25 94 24 84 (10-00-12.00 måndag till torsdag)
Mail: kontakt@satana.se

Alla priser anges i svenska kronor inklusive moms. Satana.se förbehåller sig rätten att göra prisändringar, skrivfel, tekniska fel och utsålda varor.

Priserna på Satana.se är dagspriser. Frakt- och leveranskostnader anges före köpet och ingår inte i priset.

Betalning kan göras med följande betalningsmedel: Mastercard, MasterCard Debit, Visa, Swish. Beloppet kommer att dras från ditt kort 24 timmar efter att vi skickat dina varor. Vi tar inte ut kortavgifter.

Betalning sker via en säker och krypterad SSL-anslutning (Secure Socket Layer). Det innebär att din kortinformation inte kan läsas av utomstående.

När du handlar med betalkort förbehåller vi oss rätten att verifiera att den personliga informationen som ges är sann.

Vid betalning med kreditkort kommer beloppet inte att dras från ditt konto förrän varan har skickats från vårt lager. Ett större belopp än det du som kund har godkänt vid köpet kommer aldrig kunna dras.

När du handlar på Satana.se har du alltid 14 dagars bytes- och ångerrätt, var vänlig meddela oss att du ångrar köpet, eller vill byta och returnera därefter varan till oss. För att utnyttja ångerrätten måste du meddela oss med ett entydigt uttalande inom 14 dagar efter mottagandet av varan.

Vid en ren returartikel / ersättningsartikel tillkommer kostnaden för returen dig, och det är du som är ansvarig om skador uppstår under transporten. Satana.dk står för fraktkostnaden för varorna du byter till. Du bär risken för varan från leverans, och vid retur är du ansvarig för att varan är korrekt förpackad.

Ångerrätten löper från dagen efter att du har mottagit varan. Om tidsfristen löper ut på en helgdag, lördag, konstitutionsdag, julafton eller nyårsafton, förlängs fristen till nästa arbetsdag.

I ditt meddelande måste du göra det klart för oss att du vill utnyttja din ångerrätt. Du kan inte ångra genom att helt enkelt vägra att ta emot varan utan att samtidigt ge oss ett tydligt meddelande om detta.

Vi tar bara emot paket som skickas direkt till adressen, returer tas inte emot via utlämningsställen.

HK Medie Group ApS
Tømmergade 15
DK-6830 Nørre Nebel

Notera! Vi accepterar inte paket som skickas med posten per postförskott. Kom ihåg att varan alltid måste returneras i rätt förpackning.

Paket som inte hämtas inom 14 dagar på kundens önskade uthämtningsställe skickas automatiskt tillbaka till Satana.se.

Vi förbehåller oss rätten att ta ut en hanteringsavgift på 170 SEK för icke hämtade paket för att täcka hantering, administrationskostnader och förpackningar.

När du har lagt en beställning hos Satana.se får du ett kvitto på vårt mottagande av din beställning. Kom ihåg att orderbekräftelsen kan hamna i skräpposten.

Efter mottagandet av din beställning kommer vi att packa den så snart som möjligt samt skicka beställningen med en av våra samarbetspartners. Du får ett nytt e-postmeddelande samma dag som ordern skickas. Vi använder olika leveransföretag, inklusive Early Bird, och DHL. Leveranstiden är vanligtvis 1–3 arbetsdagar om ordern läggs före dagens deadline. Priset för leveransen anges tydligt före betalning.

Vid beställning av flera artiklar där en av dem har längre leveranstid, skickar vi beställningen när alla varor är klara för leverans. Om det finns en längre leveranstid för något av dem, kommer du naturligtvis att bli meddelade om detta. Längre leveranstider anges vanligtvis i artikelbeskrivningen på webbplatsen.

Du kommer alltid att kunna beställa ett spårningsnummer så att du kan spåra ditt paket, från vårt lager och hem till dig.

Levereras endast till Danmark. Särskilda villkor för leverans till icke-överbryggade öar kan gälla.

Vi strävar efter att leverera din beställning så snart som möjligt. Den angivna leveranstiden är enbart uppskattad och Satana.dk kan inte hållas ansvarig för förseningar.

När vi fått din retur kontrollerar vi den och du får tillbaka det belopp du betalade vid köpet (inklusive leveranskostnader – detta gäller dock inte extra leveranskostnader i de fall du har valt en annan form av leverans än den billigaste standardleveransen som vi erbjuder). Beloppet överförs alltid till samma betalningsmedel som du betalade köpet med. Om du till exempel har betalat med ett betalkort returneras beloppet till det betalkort du använde för köpet.

Obs: Du kan förlora ditt köpbelopp helt eller delvis. Detta händer om varans värde försämras eftersom:

 • Du har tagit varan i bruk.
 • Varan har skadats medan du ansvarat för den.
 • Du har hanterat varan på ett annat sätt än vad som varit nödvändigt för att du ska kunna bestämma artikelns art, egenskaper etc.
 • Du inte har följt de begränsningar av ångerrätten som följer av försegling, artikeltyp etc.

NOTERA. Varan måste returneras i sin originalförpackning.

Ditt köp på Satana.se omfattas av köplagen, inklusive felreglerna.

Det innebär att du antingen kan få en defekt vara reparerad, utbytt, pengarna tillbaka eller sänkt pris beroende på den specifika situationen. Det är naturligtvis ett krav att klagomålet är berättigat och att felet inte har uppstått till följd av felaktig användning av produkten eller annat skadligt beteende.

Klagomål ang. felaktig situation måste rapporteras till kontakt@satana.se inom rimlig tid efter mottagandet.

Kom ihåg att varan alltid måste skickas i rätt förpackning och att du får ett kvitto för leveransen. Du är ansvarig för varan tills vi har mottagit den. Spara därför postkvitto inkl. information om fraktkostnader och eventuellt spårningsnummer.

Köp av varor på Satana.se omfattas av dansk lag. Varje tvist avgörs av de danska domstolarna.

Som medlem på PriceRunner skyddas ditt köp upp till 50.000 kronor om något skulle gå fel. Denna Köpgaranti är gratis för dig som konsument och gäller på alla köp när du handlar hos oss.

PriceRunner Köpgaranti gäller för dig som är privatperson och bosatt i Sverige. Garantin täcker händelser där butiker inte tar sitt ansvar enligt lagen och avhjälper problem som uppstått inom 60 dagar.

För dig som inte är medlem på PriceRunner och besökt oss genom deras tjänst så kan du ändå få ditt köp omfattat av Köpgarantin. Det enda du behöver göra är att inom en timme registrera dig gratis på deras hemsida. Det går på ett kick: Besök PriceRunner för din Köpgaranti

PriceRunner Köpgaranti ersätter dig för skada på varan vid leverans, trasig vara, om en enskild vara saknas vid leverans, om varan är felaktig eller om leverans av varan uteblir. Tänk på att beställningen måste vara adresserad till dig som privatperson.

Du får endast ersättning för direkt ekonomisk skada som du lidit, inköpskostnader och fraktkostnader. PriceRunner Köpgaranti lämnar ingen ersättning för andra direkta eller indirekta kostnader, värdeminskning eller uteblivna intäkter.

För fullständiga villkor och regler och lista på undtantagna kategorier besök PriceRunner.

Om du som konsument vill klaga på ditt köp måste du kontakta Satana.se på kontakt@satana.dk eller Tel: 25 94 24 84 (10.00-12.00 på vardagar). Om vi inte kunnat hitta en lösning kan du skicka ett klagomål till:

Center for complaint resolution
Kommitténs hus tullbås 2
DK-8800 Viborg

När du handlar på webbplatsen eller kontaktar oss måste du i många fall lämna följande information:

 • Namn
 • Adress
 • E-postadress
 • Kortinformation
 • Telefon/mobilnummer

Registreringen av denna information är en förutsättning för att t.ex. köpet ska kunna slutföras. Ovanstående data lagras med information om vilka varor du har köpt i 5 år från slutet av det räkenskapsår som informationen avser, jfr avsnitt 10 i bokföringslagen, varefter informationen raderas.

Information vidarebefordras eller säljs inte till tredje part om detta inte är i samband med en omstrukturering eller en helt eller delvis försäljning av företaget. Varje avslöjande i en sådan situation kommer att ske i enlighet med den vid varje tidpunkt gällande personuppgiftslagstiftningen.

I samband med köp och förfrågningar sparar vi också:

 • Köp- och beteendehistorik, bl.a. vilken typ av artikel eller tjänst du köpte och när du köpte dem
 • Servicestatus, servicehistorik, returer, reklamationer, reparationer

Som kund har du möjlighet att få tillgång till vår registrering av uppgifter om dig och du kan invända mot en registrering i enlighet med reglerna om detta i personuppgiftsbehandlingslagen. Förfrågningar i samband med detta riktas till HK Medie Group ApS via e-post kontakt@satana.se.

Genom att använda Satana.se accepterar du att vi använder kakor. Kakor är små datafiler som vi placerar på din dator för att hålla reda på vad som händer under ditt besök och för att kunna känna igen datorn. Kakor är inte ett program och innehåller inte virus.

Senast uppdaterad 08. Juni 2022

Har du frågor?
… Eller hittade du inte det du letade efter?
Kontakta oss