Cookies & personuppgifter

Din integritet är viktig för oss och vi kommer alltid att vara öppna med hur Satana.se behandlar dina personuppgifter, så att du känner dig trygg när du handlar hos oss. I denna sekretesspolicy hittar du information om hur vi behandlar dina personuppgifter samt dina rättigheter.

Genom att använda denna webbplats accepterar du att vi använder kakor och insamling av personuppgifter.

Webbplatsen ägs och drivs av:

HK Medie Group ApS
CVR-nr. 41 26 07 34
Tømmergade 15A
DK-6830 Nørre Nebel

Tlf.: +45 25 94 24 84 (10-00-12.00 vardagar)
E-post: kontakt@satana.se

Vad är en kaka?

En kaka är en liten textfil som lagras i användarens webbläsare för att känna igen användarens dator vid återbesök. Det finns ingen personlig information lagrad i våra kakor och de får inte innehålla virus. Nästan alla webbplatser använder kakor.

Webbplatsens användning av kakor

Kakor är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera. Kakor hjälper oss också att få en överblick över användarnas besök på webbplatsen, så att vi kontinuerligt kan optimera och rikta webbplatsen till användarnas behov och intressen. Kakor kommer till exempel ihåg vad som har lagts till i kundvagnen och om användaren tidigare har besökt webbplatsen.

Hur man tar bort kakor

Om du inte vill ta emot kakor från Satana.dk kan du i de flesta nyare webbläsare välja avancerade kakor-inställningar under inställningar och lägga till denna domän i listan över webbplatser från vilka kakor måste blockeras. Här kan du också radera enskilda kakor eller alla kakor som webbläsaren har lagrat.

Om webbläsaren är inställd för att neka kakor måste du vara medveten om att det kan finnas funktioner på olika webbplatser som inte fungerar. Om du inte vill att besöket ska registreras av Google Analytics måste du använda Googles tillägg för borttagning av webbläsare.

Vad används kakor till på Satana.se?

  • Teknisk funktionalitet så att vi kan komma ihåg användarens preferenser, t.ex. vilka produkter kunden har lagt till i kundvagnen.
  • Besöksstatistik och trafikmätning (Google Analytics) Du kan välja bort kakor från Google Analytics här: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
  • Beteendebaserad, individuellt inriktad annonsering så att vi kan visa användare de annonser vi anser är mest relevanta för dem. Till exempel bannerreklam på andra webbplatser. Här använder vi Google Ads och Facebook.

Vi använder också tjänster från tredje part. I detta sammanhang får en tredje part information om användarens webbläsare, IP-adress och sidorna som användaren besöker på Satana.se. Detta ligger utanför Satana.se´s kontroll och är enbart ett förhållande mellan användaren och innehavaren av den tredje parten.

När du tar emot och läser våra nyhetsbrev sätts ett antal kakor. Du kan läsa mer här: https://mailchimp.com/legal/cookies/

Se listan över våra cookies här.  

I allmänhet

När du använder den utsålda funktionen ställs ett antal kakor in så att vi kontinuerligt kan utvärdera och optimera den tjänst vi tillhandahåller våra användare.

Information kan lämnas till externa partners som behandlar informationen för vår räkning. Vi använder externa partners för bland annat teknisk drift och förbättringar av webbplatsen samt riktad marknadsföring.

Dessa företag är databehandlare under vår instruktion och behandlar data som vi är ansvariga för. Databehandlarna får inte använda informationen för något annat ändamål än att uppfylla avtalet med oss och är föremål för sekretess om detta.

All kundinformation finns online i vår webbshop i vårt beställningssystem och raderas efter 5 år. Om du inte längre är kund hos Satana.se och vill att din information ska raderas, vänligen kontakta oss.

Vi skickar endast data till Googles tjänster som Analytics och Webbmaster tools.

Annan information skickas via e-post och raderas från servern när e-posten laddas.

Skydd av personuppgifter

Enligt personuppgiftslagen måste dina personuppgifter lagras säkert och konfidentiellt. Vi lagrar din personliga information på datorer med begränsad åtkomst, som finns i kontrollerade anläggningar, och våra säkerhetsåtgärder övervakas kontinuerligt för att avgöra om vår användarinformation hanteras korrekt samtidigt som vi respekterar dina rättigheter som användare.

Vi kan dock inte garantera 100 procent säkerhet för dataöverföringar via Internet. Detta innebär att det kan finnas en risk för att andra omotiverat tvingar åtkomst till information när data skickas och lagras elektroniskt.

Du lämnar därmed din personliga information på egen risk. Internetets snabba utveckling innebär att förändringar i vår behandling av personuppgifter kan bli nödvändiga.

Vi förbehåller oss därför rätten att uppdatera och ändra dessa riktlinjer för behandling av personuppgifter.

Personuppgiftspolicy

Dataskyddsdeklaration för Satana.se

Denna sekretesspolicy gäller insamling och användning av personlig information på satana.se.

Här hittar du information om vilken personlig information som samlas in, vad den används till och vilka rättigheter du har.

Satana.se ansvarar för behandlingen och kan kontaktas när som helst om du har några frågor.

Vilken personlig information behandlar vi?

När du handlar på webbplatsen måste du i många fall ange följande information:

  • Namn
  • Telefonnummer
  • E-postadress
  • Kortinformation
  • Leveransadress

Registreringen av denna information är en förutsättning för att köpet ska kunna slutföras. I samband med köp och förfrågningar sparar vi också:

  • Köphistorik, bl.a. vilken typ av artikel eller tjänst du köpte och när du köpte dem.
  • Servicestatus, servicehistorik, returer, reklamationer, reparationer.

Vi använder så kallade kakor och liknande teknik, som genererar information som vi använder för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen och för andra analytiska och statistiska ändamål. Denna information används på aggregerad nivå, men viss information kan anses vara personlig information vid tidpunkten för insamlingen, till exempel din IP-adress. Informationsinsamling med kakor beskrivs mer detaljerat i kapitel 7 nedan.

Dataansvarig

Henrik Kloster Nielsen är dataansvarig på Satana.se

1. Grundlag för behandling av personuppgifter

Personuppgiftslagen begränsar tillgången till behandling av personuppgifter genom att ange vad som är att betrakta som legitima skäl för insamling och användning av personuppgifter (”Behandlingsunderlag”). Reglerna för bearbetningsgrund innebär att det är möjligt att behandla personuppgifter när det är nödvändigt för att uppfylla ett avtal med den person vars personuppgifter behandlas. Vårt avtal med dig är vår primära grund för behandling.

Dessutom baserar vi delar av behandlingen på ditt samtycke. Samtycke erhålls genom marknadsföringsförfrågningar, användarundersökningar, kampanjer etc.

Vissa behandlingar bygger på en intresseavvägning, t.ex. analys och vidareutveckling av våra tjänster och webbplatsen, där vårt berättigade intresse av användningen av informationen uppväger eventuella besvär för den enskilda kunden.

2. Vad använder vi dina personuppgifter till?

Vi använder din personliga information i följande syften:

  • Uppfyllelse av våra försäljningsrelaterade skyldigheter: Detta inkluderar uppfyllande av våra skyldigheter gentemot dig som kund, inklusive leverans, relevant service, kunduppföljning och svar på frågor samt uppfyllande av våra skyldigheter enligt gällande lag.
  • Relevanta råd och erbjudanden till dig om uppföljning och erbjudanden: Vi kommer att använda din personliga information för att ge dig relevanta råd, uppföljning och erbjudanden om produkter och tjänster relaterade till vad du redan har köpt av oss.
  • Skapa kundprofil: Vi kommer att kunna skapa en kundprofil baserad på köphistorik och tillgänglig information som grund för nyhetsbrev, produktinformation, anpassad marknadsföring och inköpsanalys.
  • Hantera användarprofiler: Vi har åtkomst till din användarprofil för att hantera din kontaktinformation och eventuellt samtycke för att få vårt nyhetsbrev, deltagande i kampanjer eller liknande.
  • Om du kontaktar oss via kundtjänst: Beroende på vad förfrågan handlar om och hur du kontaktar oss (via telefon, chatt eller e-post) behöver vi veta vem du är, vilken produkt du har köpt, din adress eller ditt telefonnummer. Vi kommer att samla in den information vi behöver för att hjälpa dig.
  • Klagomål och reparationer: Om du klagar på en vara eller ber oss göra en reparation eller byte måste vi använda dina kontaktuppgifter för att kunna registrera klagomålet och utföra reparation eller byte.
  • Vidareutveckling av tjänster och säker drift: För att kunna vidareutveckla våra tjänster och driva webbplatsen på ett bra och ansvarsfullt sätt är vi bl.a. beroende av att kunna ta fram statistik om sådant som trafik, köp och beteende på webbplatsen. Vi kommer också att behöva få kunskap om bedrägerier och vidta åtgärder för att förhindra detta. För dessa ändamål kommer vi så långt som möjligt att förlita oss på aggregerad data.
  • Elektronisk marknadsföring: Om du uttryckligen har gett ditt samtycke kommer vi att använda den personliga information vi har om dig för att skicka erbjudanden och information om våra produkter. I detta sammanhang använder vi bl.a. informationen vi har om dina tidigare köp, för att ge dig erbjudanden som du enligt vår mening kan vara intresserad av. Du kan när som helst meddela oss att du inte längre vill ha den här typen av förfrågningar. Kontakta bara vår kundtjänst.
  • Kampanjer och undersökningar: Om du väljer att delta i en undersökning, kampanj eller besöker webbplatsen kan du bli ombedd att ange personlig information som namn, adress och / eller telefonnummer. Syftet är att kunna identifiera dig om du till exempel vinner ett pris.
  • Användning av externa leverantörer: Om du beställer externa tjänster kan kontaktuppgifter och annan relevant information som vi har registrerat om dig tillhandahållas leverantören.

3. Vem får tillgång till dina personuppgifter?

I vissa fall får andra företag tillgång till din personliga information:

  • Offentliga myndigheter: Dina personuppgifter kan i särskilda fall lämnas ut till relevanta myndigheter. Sådan utlämning kommer endast att ske om vi är skyldiga att göra det i enlighet med tillämpliga lagar och förordningar.

4. Användning av kakor etc.

Vi använder så kallade kakor eller cookies för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen. En kaka är en textfil som lagras i webbläsarens internminne när du besöker eller interagerar med en webbsida.

Du kan hindra oss från att lagra sådana kakor i din webbläsare. De flesta moderna webbläsare (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) är inställda på att acceptera kakor automatiskt, men du kan välja att ändra inställningarna själv så att kakor inte accepteras. Nackdelen med att inaktivera kakor i din webbläsare är att webbplatsen inte kommer fungera optimalt. Detta beror på att syftet med de flesta kakor vi använder är att tillhandahålla funktionalitet på webbplatsen, t.ex. att webbplatsen kan komma ihåg vad du har lagt i din kundvagn.

Vi använder också andra verktyg än kakor för att få information om din IP-adress, vilken typ av webbläsare du använder, din bredbandsleverantör, ditt operativsystem, datum och tid för ditt besök på webbplatsen och data om hur du navigerar på webbplatsen.

Vi använder denna information för att analysera trender så att vi kan göra webbplatsen mer användarvänlig.

5. Radering

Satana.se raderar din information i enlighet med gällande lagkrav. Köpinformation kommer i regel att raderas när det inte längre finns något behov av att lagra informationen för att svara på kundförfrågningar och klagomål, såvida vi inte behöver använda informationen för andra lagliga ändamål. Bokföringslagen och annan lagstiftning kan i vissa fall kräva att vi lagrar vissa typer av information under en längre tid.

I stället för att radera personuppgifterna kan det i vissa fall vara lämpligt att anonymisera personuppgifterna. Med anonymisering menas att alla identifierande eller potentiellt identifierande egenskaper tas bort från de datamängder som lagras.

6. Dina rättigheter

Satana.se uppskattar din feedback. Här kan du se vilka rättigheter du har och vilka du kan göra anspråk på genom att kontakta oss.

  • Återkalla samtycke: Om du har gett ditt samtycke till att ta emot förfrågningar från oss om erbjudanden för våra varor kan du när som helst återkalla detta samtycke. Vi har gjort det så att du enkelt kan avsluta prenumerationen på den här typen av förfrågningar i varje kampanj från oss. Samtycke kan också dras tillbaka genom att kontakta vår kundtjänst.
  • Be om insyn: Du har rätt att få insyn i vilka personuppgifter vi har registrerat om dig.
  • Begär korrigering eller radering: Du kan också be oss att rätta felaktig information vi har om dig, eller be oss radera dina personuppgifter. Vi kommer så långt som möjligt att ta emot en begäran om att radera personuppgifter, men vi kan inte göra detta om det finns tvingande skäl att inte radera dem, t.ex. att vi måste lagra informationen för dokumentationsändamål. Du kan radera mycket information själv. Du kan till exempel radera din e-postregistrering hos oss när som helst.
  • Klagomål till tillsynsmyndigheterna: Om du inte håller med om hur vi behandlar dina personuppgifter kan du lämna in ett klagomål till danska dataskyddsmyndigheten.

7. Ändringar

Vi kan göra ändringar i denna sekretesspolicy, t.ex. som ett resultat av att vi gör ändringar i layouten eller funktionerna på webbplatsen. Om vi gör betydande ändringar kommer vi att informera om detta på webbplatsen.

8. Nyhetsbrev

Du kan när som helst avsluta prenumerationen eller ändra hur du tar emot nyhetsbrev längst ner i det nyhetsbrev du får.